Dotari tehnico materiale

Acasă » Dotari tehnico materiale

Sala Tratamente chirurgicate

In cadrul cabinetul exista o sala speciala dedicata numai interventiilor chirurgicale si inserarii de implante. Pacientul si personalul beneficiaza de cimpuri sterile ( halat, boneta , papuci de unica folosinta ) pentru fiecare interventie.

Campuri sterile

Pentru fiecare pacient care intra in Cabinetul de interventii chirurgicale se asigura cimpuri sterile formate din boneta, halat , papucei. De asemena toti pacientii si insotitorii acestora primesc la intrarea in cabinetul de stomatologie papuci de unica folosinta.

Laser stamaptologic

In dotarea cabinetul avem laser chirurgical utilizat atit in interventiile stomatologice , chirurgicale cit si in cele de biostimulare in estetica faciala.

Ofera pacientilor cea mai buna experienta stomatologica. Zgomot redus , fara singerare si anestezie locala, nu afeteaza tesutul sanatos. In cabinetul nostru il utilizam in gingivectomii ( taierea / reasezarea gingiilor pe dinte ), paradontologie, biostimulare, biostimulare dupa eliminarea ridurilor faciale in urma injectarii cu plasma obtinuta din singele pacient, albire profesionala.

Motor endodontic si apex locator

Datorita acestor aparate obturarea canaleor se poate executa mult mai precis si mai repede. Daca in varianta clasica sunt necesare mai multe vizite pentru realizaraa obturarii canaleleor in vederea plombarii dintelui , prin utilizarea acestor aparate procesele de mai sus se pot executa  chiar si intr-o singura sedinta. Cu ajutorul apex locatorului se depisteaza care este lungimea exacta a canalul de obturat si ne atentioneaza cind suntem la capatul acestuia pentru a  nu ajunge cu acul si in gingie.

Autoclav

Este un dispozitiv modern de sterilizare care este in conformitate cu noile reglementary privind sterilozatoarele cu abur. Fiecare instrument este introdus si sigilat in punga de sterilizare. O data sterilizate instrumentele isi pastreaza calitattile pina la 3 luni de la data sterilizarii. Fiecare punga este datata. Aparatul detine o imprimenta care la fiecare stericoilzare scoate un protocol din care reiese ca procesul a fost correct, Toate protocoallele se arhiveaza.

Fiziodispenser

Fiziodispenserul este un apparat necesar in activitatea de implatologie. Cu ajutorul acestuia medicul dentist executa canale in os in vederea inserarii de implante. Aparatul este poate fi reglat la anumite turatii functie de tipul interventiei, si pe linga perforarea os asigura si racirea cu ser a locului de interventie pentru a Evita necrozarea os. Frezele din dotate au in ax un mic canal pe care vine lichdul de racire chiar la locul de actiune al frezei.

Dispozitiv Mezoterapie

Dispozitivul este utilizat in estetica faciala pentru reintinerirea pielii. Cu ajutorul acestu dispozitiv la nivelul pielii faciale se realizeaza o stimulare in vederea unei supraproductii de collagen si regenerarea elastinei, favorizeaza hidratarea pielii, imbunatatirea tonusului si texturii pielii, netezirea ridurilor fine si reducerea celor mediu – profunde.

Lampi ultraviolete bactericide

Fiecare sala da tratamnt are montate in partea superioara lampi cu radiatii ultraviolete pentru sterilizare si dezifectie. Lampile pornesc automat in fiecare noapte la ora 1 si functi0neaza timp de o ora. In timpul acestei actiuni se realizeaza dezifectia totala a cabinetului prin distrugerea bacteriilor si microbilor aflati in raza de actiune a razelor.

Centrifuga PRF

Este un apparat care prepara prin centrifugare le diferite viteze de rotatie , functie de tipul interventie , plasma imbogatita in trombocite. Aceasta se obtine prin recoltarea de singe in eprubele speciale si prelucrarea acestuia in centrifuga.

Plasma obtinuta se poate utiliza in estetica faciala pentru :

  • Reintinerirea faciala si modelarea ovalui fetei
  • Stergerea de riduri
  • Reintinerirea pielii de pe decolteu sau git

Plasma se mai pote utiliza cu success si in reintinerirea pielii de pe dosul miinilor si chiar in stimularea cresterii parului.

ATENTIE , cand este vorba de estica faciala singura persoana cu competente care se poate atinge de fata dvs. Este doctoral cu specializare in chirurgie oro – maxilo – faciala.

Generator Ozon

Ozonul este unul dintre cei mai puternici dezinfectati. Aparatul este utilzat pentru produceera de ozon pentru o perioada de 1 ora . Ozonul produs distruge instantaneu bacteriile, microbii si agentii patogeni periculosi.